Sinds ruim een jaar is de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs binnen onze branche van kracht.

Dit houdt in dat elke 5 jaar een vrachtautochauffeur minimaal 35 uur nascholing moet hebben gehad. Alleen dan krijgt men code 95 op het rijbewijs. Zonder deze code kan niet beroepsmatig met een vrachtauto gereden worden.
De wetten en regelgeving van het goederenvervoer zijn aan verandering onderhevig en het beroep verandert mee. Zo is ladingzekering een hot item, evenals de digitale tachograaf. Omdat wij het belang van het up to date houden van de kennis onderstrepen hebben we ervoor gekozen om de gehele nascholing onder te brengen bij VTL/ ROC de Leygraaf. Dit traject houdt veel meer in dan de verplichte 35 uur nascholing.
In 1 jaar tijd krijgen onze medewerkers een lespakket aangeboden waarbij de belangrijkste zaken waarmee zij dagelijks te maken hebben behandeld worden. Denk aan communicatieve vaardigheden, risicopreventie, maar ook praktijklessen in het nieuwe rijden staat op het programma. bij een succesvolle afronding van de opleiding krijgen ze het MBO diploma. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten. Voor de chauffeurs is het een unieke mogelijkheid om hun opleidingsniveau omhoog te brengen en zo klaar te zijn voor de toekomst. Ze hebben meteen hun nascholing klaar voor de komende jaren. En voor ons als bedrijf krijgen we een hoop kennis in huis. Zo worden er minder overtredingen gemaakt, wordt er efficiƫnter gereden en gewerkt en hebben we naar onze klanten toe een Unique sellingpoint, door goed opgeleid personeel ter beschikking te stellen.